1-2-3-4-5-6-7-8-9-10

Zondagmorgen. Normaal gesproken maak ik een vroege wandeling met de honden en drink koffie in de tuin, komen de kinderen met slaperige hoofden pas naar beneden als ik mijn tweede kop allang leeg heb. Vanmorgen at ik met weet-ik-veel-hoeveel-dichters in een jeugdherberg. Er werd gevoetbald op het plein, terwijl ik met wat zielige yoga-oefeningen mijn lijf enigszins soepel probeerde te krijgen.

Vandaag is Antwerpen. Met een beetje mazzel is het mooi weer, loopt de stad uit om naar ons te luisteren. In de bus wordt gezocht naar een gezamenlijk moment om de tour te kunnen afsluiten. We hebben de mogelijkheid nog een nachtje te blijven, maar de meesten willen zo snel mogelijk terug naar huis. Het is gedaan. Tien dagen weg zijn van je liefdes is lang. Tien dagen met een groep dichters en een fantastische crew op pad zijn, was fantastisch. We hebben naar elkaar geluisterd en voor elkaar gejuicht. Ik werd meer dan eens recht in mijn hart geraakt door schoonheid. We hebben gelachen, gedronken, gedeeld. We hebben gedanst, geleerd, omarmd. We zijn gegroeid. We gaan naar huis, maar nemen elkaar mee. Laat ik even voor mijzelf spreken. Ik neem een ieder van jullie mee, in mijn hart of in mijn hoofd.

Lieve mensen. Lieve, lieve mensen, dánk voor een grandioze tour! Leve de Poëziebus!

One Reply to “1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”

  1. Enigzins jaloers, maar als voorzitter van de raad van toezicht van stichting de Poeziebus ook heel tevreden, trots en blij met de dichters, de organisatie en het succesvolle verloop van een week vol (bus)poezie eens ik je, jullie nog een hele mooie laatste dag toe. Ik kan er niet bij zijn maar weet ( van de laatste dag in Antwerpen tijdens de toer in 2015) wat een feest t daar is. Geniet ervan en dank voor je fijne stukjes!
    Wouter

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s