De bak in

Ik werd wakker een uur voordat de wekker zou gaan.  Mijn posse naast me nog in diepe slaap. De kamer is klein, we liggen op een rij, maar ik heb heerlijk geslapen. Gisteravond zaten we gedrieën op het grote bed met een doos aardbeien, een bak nectarines, een fles perensap en een zak chips. Terug naar de onschuld. We sliepen voor al voor middernacht.

Een plek om mijn yogamatje uit te spreiden was er zeker niet, maar in de gang voor de lift had ik de dag ervoor zeker vier lege vierkante meters ontdekt. In mijn ondergoed sloop ik de gang op voor zes zonnegroetjes, een hond, een kat, een kaars. Wie me niet wil zien, kan wegkijken. Wie me wel wil zien, moet maar langskomen. Het fijne van ouder worden is het groeiende gemak los te kunnen laten; onzekerheden, angsten en wat de wereld wel niet van je denken kan. De wereld moest eens weten wat ik van haar allemaal denk immers!

Gisteren was Leiden. Op de Koornbrug midden in de stad stuurden we onze woorden over de grachten. De fanfare hielp niet echt, maar ach, de meeste woorden vinden hun weg toch wel. Bovendien kan een aantal van ons een behoorlijk volume produceren. Ze struikelen over elkaar om bij het podium te komen. Werpen ruwe woorden genadeloos de stad in. Angstloos. Ik ben onder de indruk, wist immers zelf ook niet goed hoe de kwaliteit van werk was maar godverdomme, we zijn góed! Gisteravond tetterde al dat gebrul nog na. Ik voel de hele tijd al wel dat ik daar niet helemaal thuis hoor. Ik wil niet schreeuwen en dacht na over mijn plaats binnen de groep. Ik wil brengen wat van mij is. Ik ben geen straatrapper, geen slammer, maar wat dan wel? Ik weet het allang. Ik weet het al jaren, kleiner wil ik, kleiner nog dan klein. Vandaag ga ik daarmee oefenen. Groot groeien in het klein zijn.

Leeuwarden. We zullen vandaag optreden met muzikanten. Ik verheug me. We slapen in de bak. Ook daarop verheug ik me. Sluit me maar op. Ik laat me toch niet ketenen. Ik ben immers groot in het kleine. Ik ontsnap als een muis. Hasta la pasta amigo’s.

One Reply to “De bak in”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s