Ei ei ei

Nadat alle workshops waren afgerond, werd de vloer van Schouwburg Rotterdam schoongeveegd voor de dichters. Er werden rijen gevormd. Rijen van dichters en rijen van bezoekers en je kon je afvragen wie wie vermaakte. Bijna precies tegelijk met het openen van de bar werd de bravoure losgelaten, die steeds harder en wilder begon te roepen. Ook ik ving haar, de bravoure, stopte haar in mijn binnenzak en liet haar borrelen in mijn binnenste.

Er was een heupflesje, een gebroken teen, rijst met ballen en een vergeten salade, de vermoeidheid die langzaam overging in lol en woorden, zo veel woorden. Er waren er die om het hardst riepen en die stil bleven of in de stilte een gedicht wisten te vinden. Er was drank, okselzweet en te weinig deo. Rolgordijnolie en biseksualiteit. Verkleinwoordjes, lichaamsgeuren, kroegbazen, goesting. Gebroken nagels en boekverkopers, lippenstift en schuifdeuren.

Er werd voor mij gezongen uit 64 kelen en ik overwoog op de stoel te gaan staan maar besloot in plaats daarvan een brok weg te slikken. De poëzie werd geleefd. Het spits werd afgebeten. Door alles heen stond de bus groen te wachten voor het hotel. Niemand repte nog over de rode die ons eigenlijk was beloofd. Wie houdt er níet van groen?

Op onze gesponsorde hotelkamer stond chocolade en champagne klaar om te vieren dat ik leef. Ik houd zelf ook van het feit dat ik leef en leef dat graag uit. Ook houd ik van mijn broer die de champagne verzorgde en daarmee laat weten dat ook hij blij is dat ik leef. Ik houd van meer nog, maar daarover vertel ik een andere keer.

Rotterdam is verlaten en Leiden is aangedaan. Vandaag is iemand anders jarig en ik heb om het hardst voor hem gezongen in de bus. Twee violen en een trommel en een fluit, alle dichters zijn wel eens jarig en hangen graag de vlaggen nog eens uit. Ei ei ei vandaag is het woord weer blij!

One Reply to “Ei ei ei”

  1. NU weet iedereen dat je op 4 augustus jarig bent, of doet alsof wat des dichters is zoals Pessoa al eens zei. Proficiat of ‘proficiat’, allebei leuk toch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s